Jun 16, 2010 | By: tOk aKi mOiN

jAlAn2 kE cAmErOn hIgHlAnD...

Sabtu aritu aku g jalan2 makan angin kat cameron highland ngan isteri tercinta..dah banyak kali isteri aku ajak g CH..tapi takut nak g sbb jalan blm siap 100% lagi..mase aku g tahun lepas teruk gak jalanya..tu yang rase mcm serik hehe..tapi kali ni bile dah usha2 ngan kawan2 yg dah naik ke CH..sumenye kate jalan dah ok walaupun belum siap sepenuhnya..

Pagi tu kite orang bertolak awal ke CH..sbb nak ronda2 sambil nak test camera Nikon baru nih hehe..on the way ke CH memeang menyamankan...tambahan udara pagi yg segar dan sejuk..sepanjang perjalanan dari Betau ( penempatan orang asli) ke Ringlet memang indah dan menyamankan..tambah pula dengan kehijauan hutan..memang indah..tapi bile nak sampai ke Ringlet tu punya la tekojut..mane taknye..habis bukit2 kene gondol..kononya nak bercucuk tanam..patotla Karam Singh ( wartawan TV3 ) marah sangat..memang patot pun..bile di poikir2 semula ke mane hilangnya pihak berkuasa yang menjalankan tugas di CH..adakah mata2 mereka telah ditutup dengan buah tomato ataupun pokok bunga ros..sungguh menyedihkan..

Huhu bebel banyak2 ni pun bukan ade orang nak ambil tahu pun hehe..jadi biokan la pe yang nak jadi kat CH tu..memang perangai kita (orang Malaysia) ni..selagi tak di timpa masalah @ bala memang takkan sedar punye..dah kene sok baru kecoh2..pastu marah sane sini..salah sane sini..

Cameron Highland memang besh (pada aku la)..mane taknye..banyak mende2 yang jarang aku jumpe ade kat sane..contohnya strawberry...self pluking lagi hehe..tu yang beh tu hehe..bunge2 pun cantik...sayur2 pun fresh lagi..tapi harga barang2 (masa aku g baru ni ) agak mahal berbanding dulu..tapi nak wat cane dah g beli juge la...

Kat sini aku post beberapa keping gambar yg aku shot kat CH..baru nak belajo gune DSLR hehe..




2 comments:

Hisyam Muhibah said...

OK je jalan Koyan - Betau - Ringlet tu. walaupun tak siap lagi 5 KM, tapi yg penting 2 jam je dari Raub.. jimat masa sangat..

mOiN_4429 said...

tp sekarang ni lg beh..dah siap ah jalanyeeeee...

Related Posts with Thumbnails